Bokförlaget h:ström - Text & Kultur

Skuggan på världens botten

Thomas Ligottis karaktärer rör sig i ett mörker som förefaller besjälat av ett eget medvetande; en värld där svart snö falle­r och stjärnorna vän­­der sig ut och in.

Även om innehållet i hans novelle­r påvisar ett visst inflytande från föregångare som E­dgar Allan Poe och H. P. Lovecraft, är han en unik röst inom skräck­­litterature­n och hans prosa­­stil olik alla andras. Han har tilldelats det prestige­fyllda Bram Stoke­r Award inte mindre än tre gånger och även vunnit International Horro­r Guild Award.

Det fylliga...

Läs mer: Skuggan på världens botten
170 kr

Som det brukar vara

Sveriges första modernistiska novellsamling återutges nu i vår Serie Norrland - Thorsten Jonssons "Som det brukar vara".  

I skuggan av det annalkande världskriget, utkom Thorsten Jonssons "Som det brukar vara" (1939). Därmed hade också Sverige fått sin första modernistiska novellsamling. Till stilen var det i första hand Faulkner och Hemingway som inspirerade, till innehåll och språk, inte sällan det hemtama Norrland.

Denna bok består av elva berättelser om hur det moderna Sverige...

Läs mer: Som det brukar vara
160 kr

Samlade noveller, vol 2

EDGAR ALLAN POE - skräckromantikens urgestalt, en av artonhundratalets mest genomträngande och förbluffande författare. Detta är volym 2 av de samlade novellerna.

Detta är den andra av tre volymer med Poes samlade noveller, i kompletta nyöversättningar av Erik Carlquist. Första volymen innehåller de mest kända och omtalade novellerna, medan volym två och tre innehåller de sällan eller aldrig översatta och obskyrt experimentella novellerna.

Läs mer: Samlade noveller, vol 2
170 kr

Samlade noveller, vol 1

EDGAR ALLAN POE - skräckromantikens urgestalt, en av artonhundratalets mest genomträngande och förbluffande författare. Detta är volym 1 av de samlade novellerna.

Detta är den första av tre volymer med Poes samlade noveller, i kompletta nyöversättningar av Erik Carlquist. Första volymen innehåller de mest kända och omtalade novellerna, medan volym två och tre innehåller de sällan eller aldrig översatta och obskyrt experimentella novellerna.

Läs mer: Samlade noveller, vol 1
210 kr

På väg

ZLATA IBRAHIMOVIC flydde från forna Jugoslavien när hon var tretton år gammal. Hon hamnade i Sverige tillsammans med sina föräldrar Vojo och Mila. Här trodde familjen att de var trygga, att de på nytt kunde börja sina nya liv på fredlig mark...  

Om detta kan man läsa i Vladimir Oravskys och Daniel Malméns bok Zlata Ibrahimovics dagbok. I denna bok är det Zlata själv som berättar om utanförskap och flykt, om att vara annorlunda och speciell.

Här finner du noveller som är fyllda av humor och spänning, om alltifrån tsunamin och möss till julmiddagar och skolpjäser – för att inte tala om svaret på frågan...

Läs mer: På väg
120 kr

Sekten

Denna novellsamling skulle kunna beskrivas som något så otidsenligt som en samling avskalade och tveeggade fabler - eller moderna moralismer i novellkostym.  

I denna bok möter vi i åtta noveller en rad karaktärer ur vår kära samtid: en könsbytande porrskådis, en pirrig myndighetsperson, en tvättäkta nihilist, en raffinerad sadist, en trollkarl, en fotbollsfantast, en hängiven sektmedlem och en undflyende berättare.

Denna novellsamling skulle kunna beskrivas som något så otidsenligt som en samling avskalade och tveeggade...

Läs mer: Sekten
Melåhner o smörgromskrasse

Lyxpoeten Stefan Hammarén var försatt i ett märkligt skaparrus när denna skrift skrevs...  

Lyxpoeten Stefan J. L. Hammarén var försatt i ett märkligt skaparrus när denna skrift skrevs, hade han ohjälpligt blivit blixtförälskad i en mycket skön kvinna som skrev till honom om sina yttre attribut öronen, hon kunde vifta med dem, och häpna det han började skriva till henne med proerotiska grsaksdikter som svar på hennes lika märkliga brev.

Under tillkomsten...

Läs mer: Melåhner o smörgromskrasse
150 kr

Det skriker i skogen

Utan tillrättaläggning och samtidigt med en livfull kärlek målar Grundström upp ett Norrland vi i stort sett lämnat, det otillgängliga och de egendomslösas Norrland.  

"Det är snötungt, ödsligt och enformigt." - Så beskriver sörlänningarna ofta Norrland i Grundströms noveller, och det är ett uttryck som även norrlänningarna själva i dessa texter kan skriva under på. Men det är inte en rakt igenom dyster bild som målas upp. Detta snötunga och ödsliga tänder en gnista i mången människa; möjligheterna och självrannsakningen som öppnar...

Läs mer: Det skriker i skogen
170 kr

Lingonens och jaktens tid

Denna samling noveller är hans litterära debut och något av en bugning åt denna landsända av jakt, lingon, älg och den sylt som kommer därur. 

Richard Force Callahan är bildkonstnär från USA och har bott i Norrland de senaste tre decennierna. Denna samling noveller är hans litterära debut och något av en bugning åt denna landsända av jakt, lingon, älg och den sylt som kommer därur.

I Callahans noveller möter vi det moderna Norrland, med både gammpojkar i inlandets hemman och vilt gestikulerande afrikaner...

Läs mer: Lingonens och jaktens tid
Samlade noveller, vol 3

EDGAR ALLAN POE - skräckromantikens urgestalt, en av artonhundratalets mest genomträngande och förbluffande författare. Detta är volym 3 av de samlade novellerna.

Detta är den tredje av tre volymer med Poes samlade noveller, i kompletta nyöversättningar av Erik Carlquist. Första volymen innehåller de mest kända och omtalade novellerna, medan volym två och tre innehåller de sällan eller aldrig översatta och obskyrt experimentella novellerna.

Läs mer: Samlade noveller, vol 3
170 kr

Fluga diversé

En av förlagets mest omtalade författare har genom de senaste åren varit Stefan Hammarén, och kritikerkåren har antingen höjt honom till oberäkneliga skyar eller fullkomligen erkänt sin oförmåga till förståelse.  

Ingen lämnas oberörd där textingenjör Hammarén drar fram. Förlaget har hittills publicerat två soppromaner, en diktsvit och en insektskonvulsion. Detta är böcker för de som tröttnat på den sedvanligt trådiga skrivkonsten och söker utforska ordens och språkets i sig självt inneboende mystik.

Att se en äkta loppcisrkus hör till de exklusiwa rent sällsynta...

Läs mer: Fluga diversé

Bli h:strömare

- få 50 % rabatt

på alla våra böcker.

Mer information, klicka här...

De senaste böckerna inom aktuell kategori

Välkommen som
prenumerant på

Subaltern

- tidskriften för
subkulturella strömningar.

Klicka här för mer information

Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på våra nyhetsbrev.

Enhetsfrakt

Vi tillämpar enhetsfrakt - beställ så många böcker du vill och betala endast 35 kr i frakt.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna
per telefon eller epost:

 

Antikvariatet & Bokhandeln
finndinbok.se

Johan Hammarström
Marcus Nilsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn. 090 - 145 405, ankn 1

 

Tryckeriet
Johan Hammarström
Anette Hellberg (tjl)
Marcus Nilsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn. 090 - 145 405, ankn 2

 

Administration
Johan Hammarström
Tfn. 090 - 145 405, ankn 3
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Bokförlaget
Försäljning | Johan Hammarström
Tfn. 090 - 145 405, ankn 3
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Redaktör | Adam Persson*
Tfn. 090 - 343 19 93
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Apropå manuskript till förlaget, se nedan.*

 

Tidningen Kulturen

Se kontaktuppgifter på www.tidningenkulturen.se

 

Oberoende bokinformation
vårensböcker.se

höstensböcker.se

Mer information på www.obi.se
Johan Hammarström
Tfn. 090 - 145 405, ankn 3
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

* Just nu har vi manusstopp. Vi accepterar dock förhandsfinansierade manus till vår serie Akademi. Skicka aldrig fysiska manuskript. Vi returnerar inte manuskript, om det inte överenskommits i förväg.